Kinesioteippaus ja hieronta

 

Kinesioteippauksessa käytetään tarkoitukseen kehitettyä teippiä, joka on aaltomaista. Tämä mahdollistaa teipin venyttämisen, mikä on kinesioteippauksen idea. Kuutta erilaista tekniikkaa käyttämällä teippiä venytetään hoidettavaan kohteeseen soveltuvalla tavalla. Kinesioteippaus on erityisesti urheilijoiden suosima hoitomuoto ja värikkäät teipit ovat jo arkipäivää eri kilpailuissa aina olympialaisia myöten.


Kinesioteippauksella voidaan tukea tai rentouttaa lihasta, normalisoida nivelen toimintaa ja lisätä aineenvaihduntaa.
Perinteiseen urheiluteippiin verrattuna kinesioteipin etuja ovat huomattavasti monipuolisemmat käyttöaiheet ja teipin pitkä käyttöaika. Oikein asennettuna teippiä voi pitää viikonkin ja se kestää suihkuttelun, saunomisen ja uimisen.


Vastaanotollani käytän kinesioteippausta tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksen tukena esimerkiksi alaselkä- ja niskahartiavaivoissa. Lisäksi salibandyliigajoukkueen fysioterapeuttina olen teipannut pelaajia ennen otteluita. Teipattavat kohteet vaihtelevat urheiluvammoista lihaskireyksiin ja erilaisiin kiputiloihin. Useimmissa vaivoissa teippauksesta on hyötyä, oli kyse sitten kilpaurheilijasta tai kenestä tahansa meistä.

 

Hieronta rentouttaa tehokkaasti lihaksia ja mieltä, sekä nopeuttaa elimistön palautumista fyysisestä rasituksesta. Yhdistän hierontaan tarvittaessa fascia- eli lihaskalvokäsittelyä tilanteen mukaan ja hieronnan jälkeen voidaan käyttää lisäksi kinesioteippausta.

Tervetuloa!

 

Muista myös lahjakortit hierontaan ja kinesioteippaukseen!